Doneren

Doneren aan VHBK? Waarom zou ik dat doen?

Met uw donatie maakt u het werk dat VHBK doet mede mogelijk. Uw bijdrage meer dan welkom! Binnenkort vraagt VHBK een culturele ANBI, aan waardoor uw donatie ook fiscaal aantrekkelijk is.

Wat doet VHBK?

 1. We organiseren expositiemogelijkheden voor bij VHBK aangesloten kunstenaars en helpen hen bij het inrichten van hun expo (indien gewenst).
 2. We organiseren activiteiten waarbij kunst de basis is om elkaar te ontmoeten. 
 3. We brengen kunst naar kinderen, jongeren en volwassenen die anders niet met kunst in aanraking zouden komen. Kunst is er om je te raken, om je aan het denken te zetten en om de creativiteit in je wakker te maken. Door te kijken naar het werk van anderen kan je geïnspireerd raken om daarna zelf aan de slag te gaan.
 4. We doen educatieprojecten op scholen.
 5. We stellen kunstenaars, makers en ook sociaal/maatschappelijke initiatieven met focus op Rijssen/Holten in staat om betaalbare werkruimten te betrekken.

Daarnaast zijn we één van de drie culturele partners in Holten 

Doordat VHBK de voorwaarden schept voor vernieuwing in Holten en Rijssen maar ook de regionale kunstwereld versterkt en verstrekt heeft.

In de Nagelhoutzaal zijn het nodige initiatieven ontstaan waarbij ook de VHBK  haar diensten aanbiedt.

Met uw donatie geeft u ons de armslag die we nodig hebben om ons werk te kunnen blijven doen: kunst zichtbaar maken in Holten en Rijssen en dit werkruimte bieden!

Hoe kunt u ons steunen?

 • Met een financiële bijdrage. Elke bijdrage is meer dan welkom!
 • Met het inzetten van uw netwerk zodat er deuren open gaan die anders gesloten zouden blijven.
 • Met het inzetten van uw tijd als vrijwilliger binnen onze organisatie. We zetten u in op uw talenten en bouwen daarop verder.
 • Met spullen. Heeft u spullen die u ons wilt schenken? Denk aan een ezel, verf, kunstenaars benodigdheden, een partij (gordijn)stof, schildersdoeken, spie-raampjes, een beeldhouwbok, een fotostudio, gereedschap of….. We komen ze graag bij u ophalen. Op afspraak komen brengen kan natuurlijk ook.

Wat krijgt u hiervoor terug:

 • Eeuwige dank
 • Een naamsvermelding op onze website onder het kopje ‘donateurs’
 • Vanaf € 150,- Een uitnodiging voor de jaarlijkse kunstexpositie waarbij u een exclusieve toelichting krijgt van onze kunstenaars aangevuld met een hapje en drankje.
 • Vanaf € 250,- keuze voor bruikleen van een kunstwerk naar keuze van één van onze VHBK kunstenaars voor een periode van 1 jaar. (In overleg met de kunstenaar is een kunstwerk op maat evt. mogelijk.) en een uitnodiging voor de jaarlijkse kunstexpositie waarbij u een exclusieve toelichting krijgt van onze kunstenaars aangevuld met een hapje en drankje.