EtalageKunstRoute 2022

De VHBK organiseert van 1 oktober tot en met 12 november 2022 voor de 13e maal de EtalageKunstRoute. Dertig ondernemers in het centrum van Holten hebben hiervoor (een deel van) hun etalage beschikbaar gesteld. Op deze boeiende en afwisselende kunstroute door het centrum van Holten ziet u een grote variëteit aan kunstwerken van zowel professionele- als vrijetijdskunstenaars, leden van de VHBK. Tevens zijn in één van de etalages kunstwerken te zien van de plaatselijke basisscholen (groepen 6 t/m 8). De EtalageKunstRoute is ± 1½ km lang. Start en informatiepunt: Kulturhus Holten, Smidsbelt 6. Het informatiepunt bevindt zich op de Kunstplaza in het souterrain van het Kulturhus en is bemand op dinsdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Buiten deze uren kunt u voor informatie terecht bij de balie van het Kulturhus. Daar, maar ook in de Oudheidkamer en in het Natuurmuseum Holterberg kan een gratis flyer met routekaart en andere informatie worden opgehaald.

Naast de kunst in de etalages zijn er 5 exposities met kunstwerken van onze leden:

In het Kulturhus, Smidsbelt 6 worden twee exposities gehouden. Op de Kunstplaza zijn kunstwerken te zien van VHBK-leden met als thema “Tegenstellingen”. In de Nagelhoutzaal is een expositie met vrij werk van onze leden Anna Feddema (mono-prints), Gerrie Meilink (houtbewerking en keramiek) en Willy Tuitert (keramiek) onder de titel “Drie vrouwen en hun passie”. De openingstijden van deze beide exposities zijn maandag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Toegang gratis.

In de Oudheidkamer, Dorpsstraat 25-27 zijn eveneens twee exposities met werk van onze leden. Eén expositieruimte is volledig gevuld met keramiek van Gerrie Oplaat met als titel “Gerrie Oplaat – verhalen in keramiek”. De andere expositie heet Kunstig Holten”, en bestaat voor het merendeel uit Holtense afbeeldingen in verschillende technieken. De Oudheidkamer is geopend op dinsdag t/m zaterdag van 13.30 tot 16.00 uur. De entree is gratis, een vrije gift wordt gewaardeerd. Deze exposities lopen na de EtalageKunstRoute nog door tot en met maart 2023.

In de hal van het Natuurmuseum, Holterbergweg 12 is een kleine expositie met kunstwerken van enkele van onze leden “Kunst bij Bos”. Het museum is in oktober dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur (zondag 11.00 tot 17.00 uur); vanaf 1 november op woensdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur