Terugblik Kunstival

juni 12, 2023 9:26 pm

Enthousiasme bij bezoekers én kunstenaars op zonnig KUNSTIVAL

Het was een gezellige drukte op de verschillende locaties waar kunst te beleven was tijdens het Kunstival op de look op zondagmiddag 11 juni. Jong en oud had op deze zonnige dag de weg gevonden naar de Lindenberg en maakte vanaf daar een actieve en creatieve wandeling. Zelf een graffiti kunstwerk spuiten was vooral bij de kinderen erg in trek. ‘Voor herhaling vatbaar’, zo lieten meerdere bezoekers weten.

Op een schaduwrijke open plek in het bos luisterden de bezoekers naar het verhaal van de omzwervingen van Icarus en wat er nu precies gebeurde met de vleugels van was. Veel kinderen hadden eerst al verschillende spelletjes gevonden en gespeeld in het bos.

De expositie van beelden en schilderijen geïnspireerd op het verhaal van Icarus trok ook veel bekijks. In de sfeervolle tuin stonden zo’n 20 kunstwerken opgesteld in het hoge gras, de groentetuin en hangend in de bomen. Hier is door veel verschillende mensen een groot, kleurrijk schilderij gemaakt, gebaseerd op een schilderij van Pieter Brueghel.

Verderop langs de route maakten kinderen en jongeren onder begeleiding van een graffiti kunstenaar een eigen graffiti kunstwerk. Mooi om te zien hoe ze zelf een ontwerp bedachten en vervolgens met de spuitbussen in de weer waren. En ondanks de warmte werden ook de kleintjes in een grote overall gehesen, waardoor ze op echte kunstenaars leken!

In de wei bij Schreursweg 10 draaide alles om kunst maken van natuurlijke materialen én er was live muziek. Wanneer zie je nou hoe wol gesponnen wordt tot een mooie draad? Waar dan ook nog een wandkleed van wordt gemaakt. Of hoe wol wordt gebruikt om te vilten en wordt gebruikt om een mooie wandversiering of armbandjes van te maken? En doorlopend dieper de tuin in, vertelden een houtkunstenaar en de kunstenaar die met wilgentakken werkt enthousiast over hun kunstwerken en hoe ze te werk gaan.

De laatste stop op de route was bij kinderdagopvang de Vossenbelt. Een heuse tentoonstelling van kunstwerken die de kinderen in de week ervoor hadden gemaakt rondom het thema ‘Vlieg je mee?’.

Voor de korte wandelroute die daarna nog volgde, was niet veel animo. Te warm, in de volle zon en eigenlijk waren de meeste bezoekers al dik tevreden met wat ze aan kunst hadden gezien en meegedaan. ‘Voor herhaling vatbaar’, zo lieten meerdere deelnemers weten.

Voor meer informatie: mail naar Marjan Staritsky: info@kiyojo.nl