Update Kunstival op de Look

mei 25, 2023 8:32 pm
KUNSTIVAL op de Look

Op zondagmiddag 11 juni kun je tijdens een wandeling op verschillende locaties kunst beleven!

Wat is er allemaal te doen?

Kort na de start is er op een open plek in het bos een verhalenverteller. Hier kun je luisteren naar het verhaal van de omzwervingen van Icarus en wat er nu precies gebeurde met de vleugels van was. Op deze plek zijn ook enkele spelletjes voor kinderen.

Op het erf van Schreursweg 12 is een expositie van beelden en schilderijen geïnspireerd op het verhaal van Icarus. Ook kun je hier mee schilderen aan een kunstwerk op een groot doek van 3×3 meter.

Verderop langs de route kunnen jongeren onder begeleiding van een graffiti kunstenaar een eigen graffiti kunstwerk maken. Een unieke kans om zelf met de spuitbussen aan het werk te gaan of te zien hoe zo’n graffiti schildering gemaakt wordt.

Verderop, in de wei bij Schreursweg 10 draait alles om kunst maken van natuurlijke materialen én muziek. Er is een demonstratie spinnen en wol wordt gebruikt om te vilten. Kinderen kunnen hier zelf een armbandje vilten. Ook is er een demonstratie wilgen vlechten. De hele middag kun je luisteren naar vrolijke, zonnige live muziek.

Bij kinderdagopvang de Vossenbelt is een tentoonstelling van kunstwerken die de kinderen hebben gemaakt rondom het thema ‘Vlieg je mee?’.

Wandelaars kunnen via een bewegwijzerde route nog een korte wandeling maken, die eindigt bij de start, bij de Lindenberg.

Praktisch

De start van de wandelroute is bij vakantiepark de Lindenberg, Borkeldsweg 57 Holten.
Daar kun je tussen 12 en 13 uur beginnen met de wandeling en een kop thee of koffie drinken.

Volwassen betalen €2,50 waarmee je toegang krijgt tot de locaties, mee kunt doen met kunst maken. Het toegangsbewijs geeft recht op een consumptie. Kinderen/jongeren tot 18 jaar mogen gratis meedoen.