Werkgroep Museum bezoek en Excursies

Heerlijk, we kunnen weer!

De werkgroep Museumbezoek en Excursies heeft een programma opgesteld voor het komende najaar.  Wie gaat er mee?

De opzet is om met eigen vervoer te gaan; echter zolang we nog coronamaatregelen hebben willen we max 3 personen in een auto laten plaatsnemen en ook mondkapjes dragen.  Mensen die geen vaccinaties hebben ontvangen, vragen we om die ochtend een zelftest uit te voeren. Benzinekosten worden per auto verdeeld.

1) Zaterdag 28 augustus gaan we naar Witharen;  In debeeldentuin is een zomerexpositie. In twee galeries worden keramiek, meubels en schilderijen geëxposeerd. De entree is gratis.

(klik voor meer informatie op deze link: www.atelierwitharen.nl )

28 augustus, 13.00 uur vertrek op parkeerplaats achter het Kulturhus.

 

2) Zondag 10 oktober willen we naar Rijksmuseum Twenthe; er wordt een spectaculaire tentoonstelling rond het leven en het werk van barokschilder Artemisia Gentileschi verwacht. Zij manifesteerde zich als vrouw in een mannenwereld, zonder zich aan te passen.                                                    De entree s 15 euro, museumjaarkaart gratis. Op dit moment is het nog noodzakelijk om een online-ticket met starttijd te reserveren.(klik voor meer informatie op deze link: www.rijksmuseumtwenthe.nl )

10 oktober, 13.00 uur vertrek op parkeerplaats achter het Kulturhus.

 

3) Zaterdag 20 november staat een bezoek aan museumkasteel het Nijenhuis op het programma. Een van de best bewaard gebleven havezaten in Overijssel.  Museum de Fundatie toont in het kasteel werk van een deel  van de collectie Hannema. Daarnaast hebben er in het kasteel en in de beeldentuin wisselende tentoonstellingen plaats uit collecties van Museum de Fundatie, Museum Beelden aan Zee en de provincie Overijssel.

De entree is 14 euro, museumjaarkaart gratis. Op dit moment is het nog noodzakelijk om een online-ticket met starttijd te reserveren. (klik voor meer informatie op deze link:

www.museumdefundatie.nl  )

20 november, 13.00 uur vertrek op parkeerplaats achter het Kulturhus.

Graag voor 21 augustus een reactie naar Margret Overkamp (mgboverkamp@icloud.com) als je mee wilt naar Witharen.

Geef dan ook even aan of je kunt  en wilt rijden. (We zullen zolang de 1,5 mtr afstand nog aangehouden dient te worden meer auto’s nodig hebben)In de loop van die week ontvang je een overzicht van indeling in auto’s.

Graag tot ziens! Fijne zomer toegewenst,  werkgroep Museumbezoek en Excursies;

Iny Maats, Anneke Wissink, Dirk van Brink en Margret Overkamp